De voordelen van een ronde tafel!

Je ziet ze tegenwoordig in elk woonblad voorbijkomen en ook steeds meer mensen zetten hun oude vertrouwde rechthoekige model aan de kant voor een rond model. Waarom ze dat doen? Een ronde tafel is niet alleen super praktisch, de vormgeving doet ook nog eens heel veel goeds voor je interieur.

Past vrijwel altijd

Heb je een wat kleinere woonkamer, een appartement met schuine wanden of een bescheiden eethoekje waar je met een rechthoekige tafel maar nét kunt lopen zonder te blijven hangen aan één van de vier hoeken? Dan kan een ronde tafel volgens TNO de perfecte oplossing zijn! Een ronde tafel past namelijk goed in elke woonkamer. Vooral bij de wat kleinere woningen en/of appartementen kan het voordelig zijn om voor een ronde tafel te kiezen. Zo lever je niet te veel ruimte in en kan je alsnog genoeg mensen kwijt aan je tafel. Elke centimeter telt namelijk wanneer je een wat kleinere woonkamer hebt en je wilt natuurlijk ook voorkomen dat de tafel de hele ruimte overneemt. Een ronde tafel staat luchtig en zorgt er ook nog eens voor dat mensen gemakkelijk eromheen kunnen lopen, ook al is je woonkamer dan wat aan de kleine kant.

Betere interactie bij een grote groep

Ooit een etentje bijgewoond waarbij je aan een lange tafel zat en geen idee had waar het gesprek aan de andere kant van de tafel over ging? Dat is natuurlijk niet ideaal. Wanneer je een diner organiseert of met vrienden een spelletjesavond wilt houden is een ronde tafel écht een uitkomst. Iedereen kan op een comfortabele manier met iedereen praten en je borrelplank of bordspel zet je gemakkelijk in het midden van je ronde tafel neer. Zo heeft iedereen alles perfect binnen handbereik en voorkom je tegelijkertijd dat er groepjes ontstaan aan tafel.

Moderne look

Een ronde tafel is natuurlijk niet alleen een praktische oplossing. Veel mensen kopen tegenwoordig een ronde tafel omdat ze de vormgeving mooi vinden en dat begrijp ik wel. Een ronde tafel is op dit moment helemaal on trend en kan je interieur direct frisser en wat meer modern laten ogen. Ronde tafels zijn natuurlijk verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en materialen dus er is voor elke woonkamer wel een mooie tafel te vinden.