Je auto kopen en leasen?

Kenmerken private lease

“Private lease is het meest populair als je een auto wilt leasen voor privégebruik. Het komt erop neer dat je voor een vast bedrag per maand een auto kunt rijden. Alle bijkomende kosten zoals onderhoud en verzekeringen zijn daarbij inbegrepen. Het grootste voordeel is dat je zonder een enorme aanschaf in een nieuwe auto kunt rijden. Je weet per maand precies waar je aan toe bent”, aldus hangmattenkopen.nl autolease.

Hoe werkt financial lease?

ABC autolease vervolgt met de uitleg over financial lease: “Financial lease is de voordeligste en meest uitgebreide vorm van leasen naast operationele lease en short lease en daarom de meest gekozen optie. Financial lease is vergelijkbaar met het verstrekken van een bedrag voor de aankoop van een auto waarvoor je een vast bedrag per maand betaalt bestaande uit aflossing en een rentepercentage dat vastgesteld wordt voor de hele looptijd. Het is een aankoop dus een investering waardoor je economisch eigenaar bent zodat je in aanmerking komt voor de belastingvoordelen die met een investering gepaard gaan zoals aftrek van BTW en de kosten samen met een plaatsing op de balans. Tot zover lijkt het op een lening van de bank”.

Voordelen van financial lease

Financial lease van ABC  autolease biedt daarnaast voor vaste bedrag per maand een aantal interessante voordelen. Doordat je als bedrijf least, blijft heet investeringskapitaal in het bedrijf. De liquiditeitspositie van het bedrijf wijzigt niet. Je bepaalt zelf wat de looptijd gaat worden van het contract voor de auto die je gaat leasen en heeft op die manier invloed op de hoogte van het maandbedrag. Wil je tussentijds aflossen dan kan dit zonder dat het her-calculaties tot gevolg heeft. Je wordt na de extra aflossing dus niet opeens geconfronteerd met gewijzigde maandtermijnen en is het contract afgelopen dan ben je automatisch eigenaar van de auto.

Eigendom of inruilen?

Door de centrale inkoop van een leasemaatschappij kunnen er scherpe tarieven gehanteerd worden waar jij je voordeel mee kunt doen bij het afsluiten van het leasecontract. Is het contract afgelopen en is daardoor de auto uw eigendom dan kun je de auto bij ABC autolease inruilen waarbij de restwaarde van de auto ingezet wordt bij een nieuw leasecontract voor een andere auto. Wil je blijven rijden in de huidige auto dan kan dat natuurlijk ook.