Overweeg jij een haartransplantatie? Dit is wat jij moet weten!

Of je nu klaar bent om je haar te gaan verzorgen of op zoek bent naar het juiste moment om het aan te pakken, het juiste moment kan nu zijn. Een haartransplantatie kan veel van je zorgen wegnemen, zoals dunner wordend haar, kale plekken en een terugwijkende haarlijn. In deze blog delen we alles wat jij moet weten over een haartransplantatie Istanbul.

Wat is een haartransplantatie?

Haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haar van een deel van jouw hoofdhuid naar een ander deel wordt verplaatst. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. De eerste methode is om een strook haar van een deel van je hoofd te nemen en die over de kale plekken op een ander deel van je hoofd te transplanteren. Dit wordt ook wel stripoperatie genoemd. De tweede methode is het oogsten van haarfollikels door middel van een chirurgische extractie. De follikels worden dan in een laboratorium geïncubeerd en vervolgens getransplanteerd op de kale plekken van jouw hoofdhuid. Dit wordt ook wel folliculaire eenheidsextractie (FUE) genoemd.

Haartransplantatie is op meerdere plekken mogelijk. Een hoofdhaar procedure komt het vaakst voor, maar er zijn ook opties voor een baardtransplantatie.

Haarverlies en haaruitdunning

Naarmate we ouder worden, wordt ons haar dunner. Dit kan geleidelijk of plotseling gebeuren en daarom is het raadzaam om met je arts te praten. Haaruitval kan door verschillende dingen worden veroorzaakt, zoals een ziekte zoals alopecia areata, medicijnen zoals minoxidil (een antiroosmiddel dat haaruitval kan veroorzaken), stress, hoge bloeddruk, schildklieraandoeningen, slechte voeding en genetica. Dunner wordend haar kan ook het gevolg zijn van factoren als hoge stressniveaus, slechte voeding en hormonale onevenwichtigheden. Een andere oorzaak van dunner wordend haar is alopecia areata, een auto-immuunziekte die verlies van haar rond het hoofd veroorzaakt. Je kunt ook last krijgen van haaruitval door bepaalde medische aandoeningen, zoals een onder- of overactieve schildklier en bepaalde medicijnen.

Soorten haaruitval

Alopecia: Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval. Het kan voorkomen op één of meerdere delen van jouw hoofdhuid en groeit geleidelijk terug. Telogeen effluvium: Dit is wanneer je lichaam een soort lage bloedstroom ervaart waardoor je haar uitvalt. Het wordt vermoedelijk veroorzaakt door stress of een andere traumatische gebeurtenis, zoals het overlijden van een dierbare.

Wanneer moet je een haartransplantatie ondergaan?

Er zijn een paar dingen die jij moet overwegen voordat je een haartransplantatie ondergaat, zoals jouw huidtype, of je kaal bent, hoe lang je al last heeft van haaruitval en hoeveel haar jij terug wilt. Als je al een tijdje last hebt van een vorm van haaruitval, kun jij overwegen te wachten tot je een dieptepunt hebt bereikt. Als je eenmaal laag genoeg zit, kan het veel gemakkelijker zijn om te investeren in een procedure zoals een haartransplantatie. Jij kunt ook eerder dan later een haartransplantatie ondergaan, maar dit is iets wat jij met toestemming van je arts moet doen. Als je bijvoorbeeld al een paar maanden last hebt van haaruitval, maar je haar groeit nog steeds terug, dan kun je misschien beter langer wachten.

Dingen die je moet overwegen voordat je een haartransplantatie ondergaat

Weet jij zeker dat je de procedure wilt doorzetten? Is er iemand met wie je kunt praten over jouw haarverlies en hoe jij je daarbij voelt? Hoe lang wilt jij wachten tot jij de procedure ondergaat? Wat zijn je financiële en medische omstandigheden?

Na de procedure zul je meer haar hebben!

Dit is heel gebruikelijk bij transplantaties. Als je het geluk hebt om een haarfollikel uit het donorgebied te krijgen, zal het haar gaan produceren. Het kan een paar maanden duren voordat het bestaande haar lang genoeg is om de kale plekken te camoufleren. Je moet er ook rekening mee houden dat het haar dat je hebt misschien niet 100% hetzelfde is. Het is waarschijnlijk genetisch verschillend en grover.

Wel of niet een behandeling?

Het juiste moment om een haartransplantatie te ondergaan kan eng en verwarrend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met de juiste informatie en steun kan het een positieve en lonende ervaring zijn. Wij hopen dat deze blog je heeft geholpen haartransplantatie beter te begrijpen. Als je meer wilt weten, kun je contact opnemen met een specialist in een van de vele klinieken in het land.