Zonnepanelen voor recreatie

Stroomvoorziening voor apparaten en opladers is voor ons een vanzelfsprekendheid geworden, maar niet overal is netstroom beschikbaar als je het nodig hebt. Zonnepanelen met batterijen bieden ook hier een oplossing. Je vindt er diverse recreatieve zonnepanelen van hoge kwaliteit en in verschillende wattages. Een flexibel zonnepaneel is praktisch voor recreatief gebruik, en op reis kun je gemakkelijk opvouwbare daglichtzonnepanelen meenemen, zodat je nooit zonder elektriciteit zit. Je gebruikt schone energie en draagt bij tot een beter milieu. Je kunt (flexibele) zonnepanelen in complete sets bestellen om zelf te monteren, of de zonnepanelen professioneel laten installeren.

Camper met zonnepaneel of boot met zonnepaneel

Voor een vakantiehuis, zomerhuis of stacaravan kun je volgens karoeza.nl vaste zonnepanelen kiezen met een aluminium frame en hagelbestendig veiligheidsglas. Flexibele zonnepanelen, die gemakkelijk vast te lijmen zijn, worden steeds populairder voor mobiele recreatie. Ze zijn licht, moeilijk te stelen en even duurzaam als de vaste. Met een camper met zonnepanelen kun je zorgeloos reizen met voldoende elektriciteit. Een flexibele boot met zonnepanelen is overvol, waterdicht en geeft zekerheid door een voortdurend opgeladen telefoon op het water. Het verschil in rendement ten opzichte van vaste zonnepanelen wordt steeds minder door het gebruik van geavanceerde materialen.

Opvouwbare zonnepanelen

Een compact daglichtpaneel voor vrijstaand gebruik is ook ideaal als zonnepaneel voor een camper, een zonnepaneel voor een boot of voor kamperen in een tent of caravan. Het is opvouwbaar en heeft een steun aan de achterkant, zodat je het op de zonnigste plaats kunt zetten. Het paneel heeft een handvat en wordt geleverd met een handige opbergtas.